Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
December, 2013

Iedvesma no labākajiem 3

Gribasspēks, motivācija, iedvesma- ir vārdi, kas pēdējā laikā locīti īpaši bieži. Par to runā skolās, universitātēs, semināros un kādu laiku jau darba vietās. Runāt ir viens, bet ko darīt?

Draugiem.lv grupā pirms gada tika uzsākta tradīcija- aicināt iedvesmot mūsu darbiniekus cilvēkus, kuri savā nozarē ir daudz sasnieguši. 

„Mēs apzināti aicinām cilvēkus, kuri nav cieši saistīti ar IT nozari – mūziķus, žurnālistus, drošības iestādes vadību vai pasaules apceļotājus, lai paplašinātu savu redzesloku. Mēs ikdienā strādājam savā nozarē un mums ir interesanti uzzināt, kā savus sasniegumus kaldina citi,” par viesu izvēli stāsta iedvesmas lekciju organizators, Draugiem.lv runasvīrs Jānis Palkavnieks. 

„Runājot ar kolēģiem pēc lekcijām, esmu novērojusi, ka lielākai daļai ir gandarījums par to apmeklēšanu. Turklāt vairāki kolēģi man ir atzinuši, ka lekcijas dod signālu, ka jebkurā biznesā, jebkurā lietā, ko dara, ir jāievēro vienkārši principi, lai viss sanāktu – komandas darbs, izpēte, sagatavošanās un vēlme tiekties uz labāko rezultātu. Agrāk lekcijas notika darba laikā, vēlāk pārcēlām pēc darba laika, bet apmeklētāju skaits nemainās,” gandarīta ir Draugiem.lv grupas personāla vadītāja Santa Līce-Krūze. 

Iedvesmu gūt un dot

Viena no Draugiem.lv grupas vērtībām ir „Iedvesmojam“, tāpēc uzņēmuma runasvīrs, izstrādes vadītājs, personāla vadītāja, programmētāji un reklāmas nodaļas darbinieki regulāri dodas pie studentiem, skolēniem un uzņēmējiem ar iedvesmas lekcijām par dažādām tēmām Latvijā un ārpus tās. 

Kāpēc mēs to darām? Tas dod pozitīvas emocijas!
Tāpat Draugiem.lv Viesistabā bezmaksas semināros tiek apmācīti un iedvesmoti uzņēmēji,  kā internetā sociālajos medijos sekmēt sava biznesa izaugsmi. „Kāpēc mēs to darām? Tas dod pozitīvas emocijas. Kāpēc gan nepadalīties ar zināšanām, kuras citam var palīdzēt uzlabot savu biznesu vai pat pašu sevi?!” atzīst J.Palkavnieks.

Viens no Draugiem.lv vieslektoriem, psihoterapeits A.Stabingis uzteic ideju organizēt darbiniekiem šādus pasākumus. „Man patīk arī ar citiem cilvēkiem runāt par to, ko esmu izpētījis, ko atklājis, ko sapratis,” saka Ansis, piebilstot, ka mūsdienās nav iespējams dzīvot, ja nepārtraukti neapgūst kaut ko jaunu. 

13 users like it

More