Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
December, 2012

Uzdāvini savu miljonu Latvijai 3

Ideja

Tūrisma attīstības valsts aģentūrai (TAVA) ir informācija, ka šobrīd iedzīvotāji vairāk izvēlas apceļot Latviju aktīvajā vasaras tūrisma sezonā. Tad radās ideja mainīt iedzīvotāju priekšstatus par ceļošanas paradumiem un parādīt ceļošanas iespējas gada garumā - arī vēlā rudenī, ziemā un agrā pavasarī. Gada nogale un sākums ir laiks, kad cilvēki vairāk laika pavada pie interneta, tas ir jāizmanto, cilvēkus uzrunājot no datora ekrāna doties rudenīgi saulainās brīvdienās ar ģimeni izbraucienā pa dzimto zemi. Šāda ceļošana ne sezonā ir ne tikai interesants piedzīvojums, bet arī ekonomiku sildoša nodarbe, jo lauku krodziņi, viesu nami un citas izklaides vietas rudens/ziemas sezonā piedzīvo ne tos labākos laikus. "Ar kampaņu aicināsim iedzīvotājus atklāt Latviju no jauna un apjaust, cik patiesībā daudz vietas tepat Latvijā ir neapskatītas un neapceļotas”- ideju pamato TAVA direktors Armands Slokenbergs.

Kartē redzams, ka dažas vietas Latvijā vēl nav apceļotas. Esi pirmais!

Process 

Lai mudinātu iedzīvotājus vairāk apceļot Latviju, kā sākuma starts kampaņai tika izstrādāts īpašs apceļoto kilometru skaitītājs, kas sociālajā vietnē Draugiem.lv aicina iedzīvotājus aktīvi apceļot Latviju, lai kopīgiem spēkiem mēneša laikā sakrātu Latvijai miljons kilometrus.

Pievieno savus kilometrus: http://www.draugiem.lv/atklajlatviju/

Iesaistīties kilometru krāšanā ir vienkārši - jāpievieno nobrauktie kilometri, norādot veikto maršrutu un pievienojot fotogrāfiju. "Sakrātie miljons kilometri būtu simboliska iedzīvotāju dāvana Latvijai dzimšanas dienā. Tāpēc mūsu visu uzdevums brīvdienās kopā ar ģimeni jauki pavadīt laiku un doties iepazīt jaunas vietas Latvijā. Nav svarīgi, cik tās ir zināmas vai populāras. Galvenais, ka mēs mainām savus priekšstatus par ceļošanu, esam aktīvi un izbaudām Latvijas dabas un tūrisma sniegtās priekšrocības, neatkarīgi no gadalaika” – ceļot aicina Draugiem.lv runasvīrs Jānis Palkavnieks. Ikviens, rakstot draugiem.lv, varēs uzrunāt arī vēstnešus un iegūt viņu ieteikumus par apskatāmajām vietām viņu pusē.

Havjers aicina apciemot Vecpiebalgu

Liepāja kopā ar Lui Fonteinu

Rezultāts

Līdz šī raksta publicēšanai Latviju esam apceļojuši 396 834 kilometru garumā un vērtēšanai ir pievienotas 1089 bildes ar skaistiem Latvijas skatiem un laimīgiem cilvēkiem. Atlicis pavisam nedaudz, lai uzstādītu rekordu. Pat ja tas neizdosies – mēs zinām, ka kādam krodziniekam Vecpiebalgā vai viesu nama īpašniekam Liepājas pusē tavs apciemojums deva milzu atspaidu laikā, kas nav klasiska tūrisma sezona. Atklāj Latviju no jauna informatīvie atbalstītāji ir Latvijas Televīzija, JCDecaux un Draugiem.lv.

Fotogalerija no atklāšanas pasākuma

10 users like it