Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
April, 2016

Jautā? Mēs atbildam! 23

Portālā darbojas Palīdzības sadaļa, kur katrs var pieteikt kādu savu ķibeli, ziņot par kļūdu portālā vai kādām nekārtībām. Reizēm saņemam vienus un tos pašus jautājumus no vairākiem lietotājiem, kas liek domāt, ka atbilde uz tiem varētu būt interesanta lielākai lietotāju grupai. 
Tāpat, izmantojot šo sadaļu Oranžērijā, katram ir iespēja pajautāt ko tādu, kas nav gluži tehniskas dabas jautājums, kļūdas pieteikums, bet vienkārša cilvēciska ziņkārība par to, kas notiek portālā, kas notiek Draugiem.lv grupā. Nevaram apsolīt, ka ikviens iesūtītais jautājums tiks atbildēts publiski, bet bez atbildes nepaliks gan neviens.

Iepazīsties ar biežāk uzdotajiem jautājumiem. Pirms sūti mums ziņojumu, apskaties biežāk uzdotos jautājumus, iespējams, ka šeit atradīsi atbildi uz savējo.

Gribēju nomainīt savas dzimšanas dienas datumu, bet lauks ir neaktīvs un nevaru to izdarīt. Kāpēc?

  • Atbild draugiem.lv administratore Ilze Šafranska: Draugiem.lv no pašiem pirmsākumiem aicina lietotājus norādīt korektus datus, reģistrēties ar savu patieso personību. Dzimšanas datums un gads dzīves laikā nemainās, bet tiem ir liela nozīme, lai pielāgotu saturu atbilstoši vecuma grupām. Domāju, neviens vecāks negribētu, lai viņu bērniem rādītos saturs, kas ir vairāk atbilstošs pieaugušajiem. Tāpēc esam izvēlējušies šos datus neļaut mainīt pēc pašu ieskatiem, taču, ja gadījumā tie ir norādīti nepareizi, tad vienkārši ir jāuzraksta administrācijai, kas palīdzēs to sakārtot. 

Kāpēc dažas dāvanas, ko nosūtu, ir redzamas uz saņēmēja profila, bet dažas nav?

  • Atbild draugiem.lv projektu vadītājs Rihards Ščeredins: Ir divu veidu dāvanas – publiskās un privātās – pirmās redzamas uz saņēmēja profila fotogrāfijas arī citiem lietotājiem, bet otrās – tikai viņam pašam. Kad tiek sagatavota dāvana, tad ir iespēja izvēlēties sūtīt publisku vai privātu dāvanu. Var gadīties, ka šāda izvēle netiek piedāvāta, ja saņēmējs savos personiskajos uzstādījumos ir norādījis, ka nevēlas saņemt publiskās dāvanas. Dāvanas uz profila bildes ir redzamas 3 dienas, ja tās saņēmējs pats nenoņem ātrāk. Vienlaicīgi ir iespējams attēlot 9 dāvanas. Sūtītājam jāņem vērā, ka tagad dāvana uz saņēmēja profila bildes parādās tikai pēc tam, kad viņš ir dāvanu atvēris, nevis kā agrāk, kad tā bija redzama uzreiz pēc nosūtīšanas.

18 users like it

More