Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
October, 2016

Skolotājiem un vecākiem ir jālieto sociālie tīkli 0

Pieaugušajiem ir jālieto sociālie tīkli, lai izprastu savu bērnu problēmas.
Skolotāji bieži nav reģistrējušies sociālajos tīklos un nepārzina tēmas. Līdz ar to viņiem ir grūtāk izprast, ko bērns saka, ja viņam radušās kādas problēmas ar fotogrāfiju izvietošanu internetā.
Jautājumi, kas saistīti ar sekstingu, ir pietiekami jūtīgi, un pieaugušajiem pietrūkst zināšanu, lai runātu par to ar pusaudžiem, par iemesliem, riskiem un sekām.
Mana mamma zināja, pie kā es eju, kurp dodos! Mūsdienās vecākiem jālieto sociālie mediji, kuros ir viņu bērns, un jāseko līdzi.– Jānis Palkavnieks, draugiem.lv runasvīrs
Baudot tehnoloģiju sniegto brīvību, katrs desmitais pusaudzis mūsdienās ļaujas kārdinājumam nosūtīt draugam vai simpātijai savu kailfoto. Kāpēc jaunieši to dara, pat apzinoties sekas, un kādas šādai rīcībai var būt sekas, kā arī kādu atbalstu var sniegt vecāki un skolotāji, lai pusaudzis atturētos no šāda soļa, Ģimenes studijā diskutē centra "Dardedze" psiholoģe Līga Redliha, vecāku pārstāve Daina Tupule, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas pārstāve, arī Uzticības tālruņa konsultante Anda Sauļūna, portāla “Draugiem.lv” pārstāvis Jānis Palkavnieks.
Noklausies Latvijas Radio raidījuma "Ģimenes studija" ierakstu.

26 users like it

More