Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
January, 2013

Ziemassvētki un citi svētki 41

Decembris ir draugiem.lv karstākais laiks. Gan jau, ka līdzīgi ir arī citur, galu galā gribas taču līdz gada beigām apdarīt darbus, saplānot jaunus, vēl arī dāvanas jāmeklē... Mums paralēli visai šai jezgai top svētku sadaļa. Tiesa gan, pirmā plānošana notiek jau novembra sākumā vai pat oktobrī, bet karstākais laiks, protams, ir tieši tad, kad visam tūlīt „jāiet gaisā”.

Svētku sajūta

Projekta vadītāja Laima Lībere uzskata, ka šis ir viens no svarīgākajiem gada projektiem. „Mūsu uzdevums ir radīt svētku sajūtu, sagādāt prieku ikvienam, kas ienāk portālā. Tā, protams, ir neiespējamā misija, jo visiem pa prātam izdarīt nav iespējams. Plānojot svētku sadaļu, mums jāņem vērā Ziemassvētku un arī portāla tradīcijas, turklāt jāpiedāvā arī kas jauns.
Laima prot parūpēties par svētku sajūtu...

Piemēram, nu jau vairākus gadus viena no mūsu tradīcijām ir Ziemassvētku pasts. Jau pirmajā plānošanā strīdējāmies, vai to vajadzētu arī šogad. Galu galā, cilvēkiem apnīk vienveidība. Nolēmām tomēr, ka turpināsim, jo ir daudz cilvēku, kas to gaida un labprāt izmanto, lai sveiktu tos, kurus neizdosies satikt klātienē.”

Draugu eglīte

Svētku sadaļu šogad atklājām ar draugu eglītes izveidošanu. Pavisam vienkārša, bet sirsnīga akcija, kas ļāva ikvienam izveidot svētku rotājumu no savas profila bildes un pievienot to kopīgajai draugiem.lv eglītei. Tā mums izveidojās egle, kas rotāta ar vairāk kā 100 tūkstošiem jauku cilvēku fotogrāfijām.

Tradīcija, par kuras turpināšanu, nebija ne mazāko šaubu – Svētku kalendārs. Tas ik gadus bijis populārs un arī šis nav izņēmums. Katru dienu kalendārā ielūkojās ap 250 tūkstošiem draugiem.lv lietotāju.

Katru dienu kalendārā ielūkojās ap 250 tūkstošiem draugiem.lv lietotāju.

Šogad kalendārā ievietojām jau tradicionālos draugiem.lv pakalpojumus, tomēr to nav tik daudz, lai pietiktu kaut trešdaļai kalendāra, tāpēc ņēmām talkā populārāko spēļu izstrādātājus, lai kalendārā būtu arī „īstas” dāvaniņas.

Jau iepriekšējā gadā vairākos lodziņos bija paslēpušies populāri mūziķi, tomēr šogad mēs vairs neļāvām izmantot apsveikumus koncerta vai albumiņa reklāmai. Tāpēc sveica tie, kas to no sirds vēlējās izdarīt.

Pārdomas par pārdomu brīdi

Atlikušos lodziņus nosaucām - Pārdomu brīdis un tajos atvērās mazi tekstiņi svētku pārdomu rosināšanai. Draugiem.lv radošais direktors Guntars Meluškāns nopūšas: ”Tie mazie tekstiņi man ik gadu ir kā mazais krustiņš, kas jānes. Nav nemaz tik vienkārši uzrakstīt dažos vārdos tik dažādai auditorijai tuvas domas. Šajā laikā es sevišķi uzmanīgi lasu un klausos – katra dzirdētā doma vai izrādīties aizmetnis Pārdomu brīdim. Es, protams, neuzskatu šos tekstus par ko mūžības skartu, tomēr vēlāk ir prieks redzēt, ka tie parādās dienasgrāmatās, blogos un arī citos sociālajos tīklos. Tas nekas, ka bez atsauces. Svarīgāk par to, lai kādu tevis teiktais būtu aizķēris.”

Prieks redzēt, ka tie parādās dienasgrāmatās, blogos un arī citos sociālajos tīklos– Guntars Meluškāns

Laima rezumē: „Svētku laikā mēs saņemam ļoti daudz siltu vārdu, kas uzlādē visam nākamajam gadam. Gadās arī kāds rūgumpods un, protams, ka neiztiek arī bez kļūdām. Šogad misēklis gadījās ar vienu dāvaniņu, kas bija tradicionālā sms dāvana uz profila bildītes, tikai šoreiz no draugiem.lv.Savukārt, cilvēki pieraduši, ka visam seko kāds bezmaksas piedāvājums un sašutuši rakstīja un zvanīja, lai taču piešķir bezmaksas dāvanu abonementu. Acīmredzot nebijām gana precīzi paskaidrojuši, ko dāvinām. Ceru, ka viņi mums piedos, ir taču piedošanas laiks..

108 users like it

More