Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
December, 2013

Priecīga ome - priecīgi svētki 19

Pēdējos divos pirmssvētku mēnešos sociālajos medijos sāka ceļot apgalvojums, kas aicināja nesadusmot omi, jo tad neizdosies svētki. 

Ar ko katram no mums asociējas omamma? Visbiežāk ar mīļumu, sirds siltumu, rūpēm un, protams, ar omes gardumiem, no kuru dažkārt pārmērīgas baudīšanas nevar izvairīties neviens mazbērns, apciemojot savu vecmāmiņu. 

Klau, nekaitini Omi, nedabūsi pīrāgus! Vai zini kāpēc Ome dusmojas? Runā, ka viņai nepatīk parastās dāvanas! Atceries – Omei Ziemassvētkos jādāvina kalendārs!– DusmigaOme.lv

Kalendārs ar personalizētām fotogrāfijām un īpaši atzīmētām svinamajām dienām noteikti ir dāvana, kas vecmammai visu gadu atgādinās par pērn piedzīvotajiem notikumiem – ģimenes sanākšanas, kopīga izklaide, mazbērnu pirmie soļi, skolas gaitu uzsākšana. Fotodruka.lv ir parūpējusies, lai šādu pārsteigumu ikviens no mums ikdienas steigā tomēr varētu sagādāt ar pāris peles klikšķiem un nosūtīt saviem mīļajiem. 

Vaicājām Draugiem.lv lietotājai, trīs mazbērnu omītei Rutai Renertei, kā tad omi var sadusmot? „Sākumā nesapratu, kāpēc Draugiem.lv visi runā par dusmīgām omēm, kad atklāju, ka tā ir akcija kalendāriem, smējos. Pati lietoju internetu ikdienā – Draugiem.lv, Skype, ziņas no Latvijas tagad, esot Īrijā, skatos vēl vairāk kā agrāk. Man patīk tehnoloģijas, nav problēmu gan skatīties, gan fotografēt un publicēt bildes internetā, bet personīga taustāma dāvana vienmēr silda. Man patīk kalendāri, krūzītes vai citi suvenīri ar bērnu un mazbērnu foto kolāžām, esmu saņēmusi iepriekš. Ceru, ka šis gads nebūs izņēmums,” viltīgi smaidot, atzīst omīte.

Ruta ir piecu bērnu māmiņa un trīs brašu mazdēlu – Mārtiņa, Roberta un Henrika - omīte. Jaunākais no mazdēliem Henriks ir dzimis un šobrīd dzīvo Īrijā, un omīte Ruta pirms vairākiem mēnešiem speciāli devās uz ārzemēm, lai pieskatītu mazo, kamēr viņa māmiņa strādā.   

„Ome vienmēr būs tā, kura zinās, kas bērniem un jo īpaši mazbērniem vajadzīgs. Ne jau visas omes ada un cep pīrāgus, ir arī omes, kuras dažkārt kopā ar mazbērniem dodas aktīvā atpūtā un apmeklē ballītes, bet ... nevienam nepatīk dusmīga ome. Omītes dusmojas reti un parasti par bērnu nedarbiem. Reti kura ome dusmojas par neatbilstošu dāvanu, ja vien tas nav motorzāģis. Tāpēc šo tēlu „dusmīgā ome“ mēs izvēlējāmies kā komisku, lai vienkārši ar smaidu atgādinātu apsveikt omītes,” stāsta Fotodruka.lv vadītājs Artis Rozentāls. 

9 users like it