Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
February, 2015

Āfrika drauga acīm 12

Draugiem.lv portāls ir īsta dārgumu lāde, kurā cilvēki glabā savu piedzīvojumu bildes, iepazīšanās stāstus, atrod citu palīdzību grūtās dzīves situācijās, uztic savas pārdomas par notikumiem pasaulē un iekšējiem pārdzīvojumiem, kā arī dalās savā pieredzē. 

Ceļojumu sadaļa ir viena no tām, kur dalīties ar pieredzi, tā ne tikai saglabā jaukas atmiņas, bet arī dod noderīgus padomus citiem, kas vēlas ceļot. Mēs turpinām izcelt pamanītus īpašus stāstus un lietotāju pievienotu saturu. Šajā Oranžērijā kādas ģimenes ceļojuma uz Āfriku galerija. Bildes rada reālistisku klātbūtnes sajūtu. Varbūt šī galerija iedvesmos Tevi kādam jaukam braucienam! 

Galerijas autore Zane Corlett par ceļojumu stāsta: “Runā, ka Dienvidāfrika ir visa pasaule vienā valstī. Šis teiciens norāda uz Dienvidāfrikas dažādo ainavu bagātību - no sniegotiem kalniem līdz karstiem tuksnešiem un daudzām skaistām pludmalēm divu okeānu krastos. 2011.gadā mēs apbraukājām šīs valsts dienvidu daļu no Cape Town līdz Port Elizabeth un daudzas vietas pa vidu. Šis – 2014.gada – ceļojums bija sadalīts it kā piecās daļās: Blyge upes kanjoni un apkārtējie ūdenskritumi, safari Kruger Nacionālajā parkā, mazā valstiņa Svazilenda, St Lucia pludmales un pāris dienas pie draugiem galvaspilsētā Johannesburgā - katra no tām piedāvāja atšķirīgu pieredzi.

Blyde upes kanjons ir viens no dziļākajiem pasaulē, līdz pat elpu aizraujošiem 800m. Augsto kalnu un lielo nokrišņu dēļ šajā apvidū ir daudz un dažādi ūdenskritumi – skaistākie, kādus esmu redzējusi. – Zane Corlett
Kruger Nacionālais parks ir viens no lielākajiem Dienvidāfrikā. Nedēļas laikā šajā parkā mēs redzējām dažādus dzīvniekus - no lieliem ziloņu un bifeļu bariem līdz lauvai, kas izgāja mūsu mašīnas priekšā, un 5 reti redzamajiem leopardiem. 
Svazilenda ir vienīgā absolūtā monarhija Āfrikā, tās karalis ir apņēmis 15 sievas, tērē pārāk daudz valsts naudas, kur 40% cilvēku ir bezdarbnieki. Tomēr tā arī ir viena no drošākajām valstīm Āfrikā, kur mēs jutāmies droši ne tikai uz lieliem ceļiem, bet arī braukājot caur maziem ciematiņiem pa zemes ceļiem, kur visi cilvēki mums māja ar rokām ieraugot. Gan Svazilendas nacionālie parki, gan tās dzīvnieki un daba, gan paši cilvēki mūs atstāja ar pieredzi, kuru nekad neaizmirsīsim un apziņu, ka kādreiz atgriezīsimies.

St Lucia pilsētiņa ir pie pasakaini skaistām Indijas okeāna pludmalēm, kur ūdens ir silts pat ziemas laikā, smiltis ir mīkstas un nakts laikā pa pilsētiņu staigā nīlzirgi. Kas var būt labāks par šo?

Johannesburga ir gan ļoti atšķirīga. Šeit nav ieteicams apkārt staigāt (vai braukt) bez pieredzējuša vietējā pavadoņa, jo ātri vien var nokļūt bīstamā vietā un situācijā. Pāris dienas tur pavadīt bija pietiekami un interesanti, bet Dienvidāfrikai ir tik daudz, ko piedāvāt, ka, atšķirībā no citām valstīm, tās galvaspilsēta ir visai garlaicīga un drūma. Šeit nabadzība ir visvairāk pamanāma un ir visnepatīkamākā. 

Šī bija mana otrā reize Dienvidāfrikā, šobrīd plānoju jau trešo. Tā ir valsts, kurā var atgriezties atkal un atkal, jo ir daudz, ko apskatīt, bet laika vienmēr tik maz…”

125 users like it

More