Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
April, 2015

Par ko smejamies? 46

Internets ir kā milzu krātuve labiem, sliktiem, gaumīgiem un pagalam bezgaumīgiem jokiem. Draugiem.lv nav izņēmums, tāpēc mēs joku mēneša oranžērijā atlasījām dažus, kas jums patikuši vislabāk, tātad saņēmuši visvairāk ieteikumu un aicinām komentēt ar jokiem. Pasmiesimies.

Tā kā joka autortiesības noteikt nav iespējams un tie tiek kopēti no vienas vietnes otrā, ceļo no lapas uz lapu, mēs neminēsim, kur tieši konkrētais joks atrasts, galu galā, ja jūs labi pameklētu, katru no tiem atrastu ne vienā vietā vien. Tas tikai liecina, ka joks izdevies, jo „aizņemas” jau tikai smieklīgos.

Laba joka sāls ir aprakstītās situācijas dabiskums – tai jābūt atpazīstamai un ļoti precīzi noraksturotai. Mēs smejamies tikai par to, ko labi pazīstam, ar ko esam paši saskārušies, bet kādam izdevies to ļoti precīzi pasniegt kā kodolīgu frāzi. 

"Cilvēki baudas dēļ gatavi uz visu, pat iet uz darbu"

Cits joku tips – absurdās, pat neiespējamās situācijas, kuras iedomājoties, smieklus grūti novaldīt, jo gribas iesaukties – iedomājieties, ja nu tā patiešām notiktu?! Zīmīgi, ka labi joki nereti aizskar jomas, par kurām saka - par to nejoko. To sauc par melno humoru.

Atbrauc Ugunsdzēsēji ugunsgrēku slimnīcā dzēst … nodzēš… Galvenais ugunsdzēsējs atskaitās galvenajam ārstam. – Visu nodzēsām, bet ir cietušie, 8 cilvēki. 5 izdevās atdzīvināt, bet 3 miruši. Galvenais ārsts zaudē samaņu. Šim ātri ožamo spirtu, palīdz piecelties. Kad mazliet atiet, galvenais ārsts jautā: – Kā 5 atdzīvinājāt?!?! Jūs taču morgu dzēsāt...

Kad biju jaunāka, man nepatika iet uz kāzām, jo visas tantes bakstīja man sānos un teica: “Tu nākamā!” Par laimi viņas to pārstāja, kad es to pašu sāku darīt bērēs!

Vecākiem allaž patīk pasmieties par bērnu nedarbiem, ja vien tās ir anekdotes, nevis reālā dzīve.

- Tēti, puiši šodien lamuvārdus uz tāfeles rakstīja.... - Ceru, ka Tu nerakstīji?! - Nē, es diktēju!

Cilvēki stundām var vērot uguni un bezgalīgi runāt par cenām un laika apstākļiem. Viss, kas ir sarunas vērts, der arī labam jokam.

- Zobu es jums salaboju, tagad 2 stundas neēdiet. – Dakter, ar  jūsu cenām es tagad veselu mēnesi neko ēst nevarēšu…

Īpaši iecienīts joku virziens ir dažādas sadzīves situācijas, no kurām anekdotes „varonis” izkļūst, izmantojot atjautību un asprātību.

-Mīļā, es šodien neesmu dzēris! -Tad pasaki: "Dižā mūža meža eži saož meža rožu ražu, daži eži ožot snauž, daži rožu ražu grauž."

 -Dzēru!

Joki par sievietēm un drēbju skapi – žanra klasika.

Pastāv leģenda, ka eksistē sievietes, kas atverot drēbju skapi, uzreiz zina, ko vilkt mugurā.

Smieklīga situācija ar smieklīgu atrisinājumu.

-Hei, kāpēc tu tik ātri dejo? Šī taču ir lēnā deja!

-Nav laika! Ātri padejošu un iešu prom!

Vēl viena katram pazīstama situācija – kā imitēt darbību, ja negribas neko darīt? Žanrs – asprātīgie padomi. Labs tieši ar to, ka precīzi raksturo bieži redzētas situācijas.

Ja nezini, ko darbā darīt, ātri staigā un izskaties uztraucies. 

Un visbeidzot joki, kas precīzi raksturo kādu ikdienišķu sajūtu.

Mana diena sākas ar to, ka es gribu gulēt un beidzas ar to, ka es gribu gulēt.

Saprotams, ka humora izjūtas ir atšķirīgas un katram no mums ir savs viedoklis par to, kas ir labs joks, tāpēc komentāros mēs aicinām dalīties ar saviem iemīļotajiem jokiem. Atcerieties, ka var pievienot arī bildes un video. Tikai, lūdzu, bez rupjībām un jēlībām. Cienīsim viens otru.

284 users like it

More