Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
January, 2014

Eksperiments ar kino 11

Viens no draugiem.lv nākotnes virzieniem- jauna, unikāla satura ražošana. Kā pilotprojekts, piedaloties portāla lietotājiem, top draugiem.lv kino.

Otrā atnākšana

Kino sadaļai faktiski šī ir atdzimšana, jo pirms dažiem gadiem tāda jau bija, bet izrādījās, ka tās īstais laiks vēl nav pienācis. Kino sadaļas mērķis ir radīt vidi, kurā cilvēki var dalīties savos kino pārdzīvojumos, ieteikt viens otram filmas, ko noskatīties, un atklāt sev ko jaunu. Kino ir pirmā bezdelīga jaunajā satura koncepcijā, ko nākamgad realizēs draugiem.lv. Pagaidām gan neatklāsim, kas sekos, jo esam māņticīgi, bet jau šobrīd ir skaidri zināmi virzieni, kuros strādāsim. 

Kino mīļotāji ir elastīga un atvērta publika

Projekta vadītājs Kaspars Kaļķis atzīst: “Kino sadaļa tiek būvēta kā eksperiments. Iesākumā izveidojām filmu datu bāzi un pievienojām pamata funkcijas – vērtēt, komentēt un dalīties ar saturu. Vērojot lietotāju aktivitātes un apkopojot ieteikumus, mēs soli pa solim dodamies uz priekšu – mainām vizualizācijas, pievienojam papildus iespējas un atkal vērojam reakciju. Kino ir mūsu izmēģinājumu poligons, kurā faktiski rodas bāze citām satura sadaļām. Sākām tieši ar šo, jo kino mīļotāji ir elastīga un atvērta publika – viņi aktīvi piedalās, vērtē un iesaka mums idejas, kā sadaļu pilnveidot.”

100 000 filmu

Kino sadaļai par pamatu ņemta datubāze, kas savienota ar lielāko pasaules kino vērtēšanas sistēmu - IMDB. No milzīgā klāsta esam atlasījuši apmēram 100 tūkstošus populārāko filmu. Izmantojot meklētāju, pēc filmas nosaukuma oriģinālvalodā, aktieriem, režisora un citiem parametriem iespējams atrast praktiski jebkuru filmu, pievienot to savai kino izlasei, ieteikt draugiem un uzrakstīt savas pārdomas par redzēto. 

Starptautiskā datu bāze pārvēršas draugiem.lv lietotāju veidotā saturā

Tā šī starptautiskā datu bāze pārvēršas draugiem.lv lietotāju veidotā saturā. Kino sadaļā sadarbībā ar Forum cinemas un Cinamon iespējams redzēt, kādas filmas šobrīd ir aktuālas Latvijas kinoteātros un kuras gaidāmas uz ekrāniem. Saprotams, ka tieši tās visaktīvāk apspriež sadaļas lietotāji. Šobrīd kino sadaļa pulcē mazliet vairāk kā 40 tūkstošus apmeklētāju mēnesī, bet projekta veidotāji cer, ka šis skaitlis vismaz divkāršosies, tiklīdz tiks realizētas ieceres, kas saistās ar satura integrāciju lietotāju profilos un informācijas apriti starp lietotājiem ar līdzīgu gaumi.

Ziemassvētku kino

Uz svētkiem sadaļas veidotāji sarūpējuši dāvanu kino faniem – izveidota īpašā draugiem.lv Ziemassvētku filmu kolekcija, kurā, iespējams, kādam pietrūks „Viens pats mājās” un līdzīgu ikgadējo TV grāvēju, bet atrodamas filmas, kas patīk mums pašiem un ceram, ka patiks arī jums.

6 users like it