Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
March, 2013

Lapās dzimst jauni hobiji 8

Draugiem.lv lapas iecienījuši ne vien uzņemēji, kas tajās veido attiecības ar klientiem, bet arī ierindas lietotāji kā papildus iespēju saviem hobijiem.

Seko Lapai

Laura Mežiniece ir viens no šiem cilvēkiem. Viņa draugiem.lv ir izveidojusi lapu „Ideju tarba”, kurā publicē dažādas idejas ikdienas dzīves uzlabošanai un pilnveidošanai. Kaut arī pēc profesijas Laura ir fizioterapeite un šobrīd strādā bērnu sociālās aprūpes centrā, viņu ļoti saista radoša darbošanās. Laura stāsta, ka pašos pirmsākumos ar savām idejām priecējusi vien savus draugus, ievietojot radošas bildes sava profila galerijās. 

Kad tās guva milzīgu popularitāti, radās doma par lapas izveidi, ko arī realizēju

Lai gan lapa darbojas tikai no jūnija, un Laurai nav citu palīgu, viņas idejām nu jau seko vairāk nekā 34 tūkstoši cilvēku. Laura atzīst, ka lapas uzturēšana prasot daudz laika, dienā vidēji divas stundas. Lielāko laiku aizņem tieši jaunu ideju meklēšana. Idejas Laura smeļas internetā, taču daļa publicētā materiāla ir viņas pašas radošie darbiņi. Vairākus eksperimenta procesus viņai patīk atainot fotogrāfijās, lai lapas sekotājiem būtu vieglāk saprast darba procesu.

Arī lapas sekotājiem patīk Lauras izveidotā lapa. Gunita Misiņa atzīst, ka tā ir laba vieta, kur „nošpikot idejas”, taču Erita Kanaviņa saka, ka šī ir vieta, kur atrast nestandarta risinājumus vecām un ne tik vecām mantām.

Laurai ir milzīgs prieks, ka lapas sekotāji atbalsta viņas darbu: „Prieks par laba vēlējumiem un pateicības vārdiem, kas rosina darboties uz priekšu ar jaunu sparu!”

Seko lapai

Sava hobija īstenošanas iespēju draugiem.lv portālā atradusi arī Jolanta. Jolanta ir izveidojusi lapu „Atziņu izlase”, kuras rašanās iemesls pēc viņas teiktā ir savu un citu atziņu apkopošana ērtā veidā - gluži kā to darīja mammas jaunībā, rakstot atmiņu klades. 

Lai arī sākumā šo lapu veidoju tikai priekš sevis, biju ļoti gandarīta, ka pievienojās sekotāji. Tas stimulēja meklēt jaunus domu graudus

Jolanta portālu draugiem.lv apmeklē bieži un tas arī ir bijis viens no iemesliem, kādēļ atziņas viņa izvēlējusies apkopot tieši šeit. Pēc Jolantas domām, portālā draugiem.lv ir iespēja ērti izveidot un attīstīt šādas idejas.

Šobrīd Jolanta mācās vidusskolas pēdējā klasē, taču gatavošanās eksāmeniem nav šķērslis publikāciju veidošanai un lapas uzturēšanai: „Darba dienās pie lapas pavadu vidēji vienu stundu, taču brīvdienās- vidēji piecas stundas.”

Seko Lapai

“Cool Craft Hunting” ir vēl viens lielisks piemērs, kā portālā draugiem.lv attīstīt savu hobiju. Lapas izveidotājai Ivetai jau diezgan ilgu laiku datorā stāvēja mapītes, kurās viņa krāja savas idejas – kā iesaiņot dāvanas, kādas šallītes uzadīt, kādu ēdienu pagatavot un tamlīdzīgi. Vienā dienā Iveta saprata, ka dators ir jāatslogo un jārada vieta sevis iedvesmošanai. “Cool craft hunting” ir tā vieta, kur portāla lietotāji var atrast dažādas noderīgas idejas ikdienas dzīvei. 

Lapā visas idejas ir no interneta. Dažreiz pielieku klāt kādu savu bildi, ja esmu ko pagatavojusi no kādas galeriju idejas

“Cool Craft Hunting” pastāv nepilnu gadu, taču portāla lietotāji to ir ļoti iecienījuši.  Inga Sabāne uzskata, ka te ir iespējams smelties daudz jaunu un stilīgu ideju, savukārt Mārtiņš Auziņš atbild īsi un konkrēti : “Interesanti un ar gaumi!”

Lapai nu jau ir vairāk nekā 42 tūkstoši sekotāju, taču Iveta nedzenas pēc cipariem: „Nav nozīmes, ir 3 tūkstoši vai 30 tūkstoši sekotāju. Būtiskākais ir kvalitāte un pozitīvā enerģijas apmaiņa ar sekotājiem.”

Draugiem.lv priecājas, ka cilvēki atrod dažādus veidus, kā portālā īstenot savus hobijus. Ceram, ka arī turpmāk jums izdosies realizēt savas radošas idejas un sapņus, izmantojot portālu draugiem.lv. 

66 users like it

More