Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
October, 2012

Olimpiskie īkšķi 2

Reklāmas, sabiedriskie un sadzīviskie projekti ir svarīga portāla sastāvdaļa. Daudzi no jums vismaz reizi ir piedalījušies kādā no mūsu vai mūsu draugu rīkotajām akcijām. Portāla lietotājs redz gala rezultātu, bet līdz tam ejam garš un brīžiem ērkšķains ceļš.

Ideja

Domājot par olimpisko spēļu atspoguļojumu portālā, mēs ilgi lauzījām galvas. Līdz šim uz olimpiskajām spēlēm bijām veidojuši gan īpaši atlasītu mediju ziņu sadaļu, gan bezmaksas spēlītes ar olimpisko ievirzi... Šoreiz gribējās ko jaunu. Vairāku prāta vētru rezultātā izkristalizējās doma – ar spēles elementiem pastāstīt par Latvijas sportistu olimpiskajiem sasniegumiem. To 100 gados sakrājies tik daudz, lai mums visiem būtu pamats lepoties. Tas lieliski iekļāvās portāla izglītojošajā koncepcijā, ko uzsākām realizēt pagājušā gada novembrī. Šo koncepciju pieņēmām par pamatu, bet jau nāktajā dienā uz draugiem.lv terases norisinājās saruna, kurā kolēģi no Starcom izklāstīja savu ideju: „Katrs no mums ir pārliecinājies par īkšķa turēšanas maģisko efektu. Kaut reizi mūžā – makšķerējot, gaidot CSDD eksāmena rezultātus vai vērojot savas komandas hokeja spēli. Protams, katram no mums ir tikai divi īkšķi (četri, ja prot turēt arī apakšējos), un svarīgos brīžos – piemēram, Olimpisko spēļu laikā – ar tiem var nepietikt, lai sniegtu nepieciešamo veiksmi mūsu izlasei. Tieši tādēļ tika nolemts šo it kā vienkāršo, bet ārkārtīgi spēcīgo ideju pārnest arī virtuālajā pasaulē - jo kur gan vēl tā varētu nojaukt laika un telpas robežas, kļūstot par patieso tautas atbalsta rīku? Tikai Draugiem.lv - Latvijas lielākajā un patriotiskākajā sociālajā tīklā, kur visas tautas kopīgā īkšķu turēšana var reāli atbalstīt mūsu sportistu gaitas!”

Process

Mums kolēģu ideja likās lieliska, bet arī savējo atmest negribējās... Nolēmām, ka jāapvieno mūsu – vēsturiski izglītojošā ar Starcom emocionāli vienojošo koncepciju. Rezultātā tapa spēle, ko ar balvām atbalstīja Samsung, ar informāciju palīdzēja Latvijas Olimpiskā komiteja, bet izstrādes procesā piedalījās gan draugiem.lv, gan arī Starcom speciālisti. Jāatzīst, ka tā bija interesanta pieredze, jo attālināti sadarboties nācās līdz tam nepazīstamiem radošiem cilvēkiem. Mūsu mākslinieks zīmēja pamata dizainu, savukārt kolēģi ieskicēja klientu vēlmes. Tie, kas kaut reizi strādājuši ar māksliniekiem, zina, ka šādi kopdarbi ir sarežģīti, jo ir atšķirīgi skatījumi uz vissīkākajām niansēm. Tieši tāpat ikdienas sadarbība un diskusijas notika starp projektu vadītājiem. Vēlāk jau neformālās sarunās atzināmies viens otram, ka brīžiem pieņemt otra skatījumu bija grūti, tomēr iegūti pieredze un labs rezultāts, tātad bija vērts mēģināt.

Rezultāts

Tā visa rezultātā draugiem.lv lietotājiem, ieejot sadaļā bija iespēja pārbaudīt erudīciju, atbildot uz jautājumiem par olimpiskajiem faktiem un uzzināt mūsu sporta augstāko sasniegumu vēsturi, bet katru dienu mūsu olimpieši saņēma vairākus tūkstošus uzmundrinājumu. Zinot, ka vairums mūsu olimpiešu, ir aktīvi portāla lietotāji, turklāt regulāri ienāca arī spēļu laikā, mēs visi kopā sniedzām viņiem morālu atbalstu. Šim projektam nebija biznesa mērķu, nebija maksas pakalpojumu un arī vienīgais reklāmdevējs piedalījās tikai ar balvām akcijas dalībniekiem, līdz ar to tieši emocionālais gandarījums bija galvenā mēraukla.

Lūk, daži skaitļi par akciju:

  • 18670 izpildītas “Jautājumu un atbilžu spēles”
  • 421050 olimpiskās sadaļas apmeklējumi
  • 28557 uzliktas īkšķu ikonas uz profila bildes

9 users like it